Links

Wij fokken Fila Brasileiro's en Mechelse Herders uit Passie voor het ras.

Helaas horen en zien we bij steeds meer rassen gezondheidsproblemen en soms ook bij de Fila. In de fok kijken we natuurlijk ook naar passende bloedlijnen om een stabiel karakter te krijgen. Uiterlijke kenmerken te verbeteren c.q vast te blijven houden maar vooral gezondheid.

HD en ED zijn normaal geen probleem bij de Fila Brasileiro echter door het infokken van vreemde rassen om de Fila vooral zwaarder te maken en minder athletisch krijgt ook dit ras soms te maken met HD en ED problemen. Als fokker kun je ook te maken krijgen met HD in je bloedlijn en moet je een keuze maken of ermee fokker of niet, d.w.z als je uberhaupt controleerd op Hd en ED. Van de honden waarmee wij fokken laten we officiële HD en ED foto's maken, deze worden beoordeeld door de Belgische Kennelclub Sint Hubertus. Wij stellen ons ten doel uitsluitend te fokken met de Combinatie HD A x HD A of HD A x HD B. HD C betekend bij ons einde voor de fok. Op deze manier kun je een bloedlijn op lange duur vrij houden van HD.

Let op er zijn fokkers die HD en ED foto's maken maar deze niet officiëel laten beoordelen. Ze vertellen u dan dat de Hond HD en ED vrij is, controleren kunt u dit echter niet, tenzij u vakman bent op HD en ED gebied. Een serieuze fokker zal de foto's dan ook altijd officiëel laten boordelen.